Resa in i hösten !

En resa in i hösten och alla dessa färger den bär med sig, man vill fånga mycket av den men tiden går allt för fort för att hinna med detta. Jag har gjort några resor men inte alls så många man skulle velat göra, tiden har inte räckt till. Har gått igenom och rensat i datorn dessa bilder och gjort plats för vintern när den kommer. Jag har insett att jag inte är längre 25 och att jag behöver ett lugnare tempo i mitt liv. Fotandet har fått stå tillbaka lite och på nått vis så känns det helt ok, att få samla ihop sig och titta tillbaka lite på min väg jag trampat.

Förlusten av min älskade följeslagare tidigare i sommar lämnade ett stort hål i hjärtat och resorna blev sig inte lik men jag har henne i minnet så hon finns med mej i tankarna. Många tankar om det mesta och ibland så tänker man ju helt enkelt för mycket, man låter sig påverkas av människor som både tillför god energi men det finns en massa energi tjyvar med som gör sitt bästa att trampa på en.

Livet handlar ju en hel del om resor och möten med människor av alla slag. Ibland är dessa möten svåra och ibland är dessa möten en ren skär glädje. Jag har träffat på en del nya människor detta år som kommer betyda en hel del för mig , och under vintern ska vi planera ett projekt som ska genomföras nästa sommar. Har insett att det finns en massa avundsjuka inom fotografin och ibland är det helt okej men det finns en ful sida av den också som känns mindre okej.

Men i slutändan så får man lära sig att se bortom detta och fokusera på det som är sitt och det man tror på. Jag har inte planerat nått till vintern, för det finns en massa som ska göras här hemma med som fått stå tillbaka en tid. Har börjat fundera en hel del på mitt bloggande och tankar kring detta , skriva är kul och det finns en massa att skriva om . Har inte blivit så mycket utan det blir periodvis som jag skriver, känns liksom meningslöst att skriva en massa bloggar om man ändå inte har nått vettigt att säga och inte bara skriva för skrivandes skull.

Ett lugnare tempo framöver och inte alls så framåt och ett behov att få visa sig på styva linan, även om man menar väl så finns det en massa annat som lurar där bakom hörnet . Foto ska vara kul och ska inte kännas som en belastning , jag älskar att vara ute där med kameran och det tänker jag fortsätta med . Nå en del av mina tankar om min väg och saker som ibland får en att le och saker som tynger ens sinne.

Peter

 

 

Inlagt 2013-10-30 14:24 | Läst 3796 ggr. | Permalink
Hej Peter! Sköna bilder..ja om man kunde stänga av tankarna en stund det vore skönt..
Så må jag tacka dig,o liv,
för varje dag,för varje stund,
för vad du gav,
och var minut,vart andetag
i sol, i sol.
Och som ett leende
blir tidens lopp,
glädje är att leva och andas-

mvhRolf
Svar från Thordur 2013-11-02 09:38
tack för rad och tankar roffe =)
peter
naturligt vackra bilder som vi är vana vid från dig Peter!
Svar från Thordur 2013-11-02 09:51
tack Dan =)
Du har så rätt att livet handlar om möten mellan människor och det kanske svåraste är mötet med sig själv. Jag läser ofta in dina bilder som ditt eget möte med dig själv och din inre resa.

Ta hand om dig!

Mvh Tommy
Svar från Thordur 2013-11-02 09:52
ja det är nog så Tommy mina resor handlar om mig själv
ha en fin dag
peter
Vackra landskap och bilder med dimma som vi är vana vid Peter, även om många av dina senaste bilder handlat om annat, men likväl härligt att titta på! Vad det gäller avundsjuka och både gott och ont inom fotografin, så antar jag det är likadant vad man än håller på med, speciellt där andra tittar och utvärderar, betraktar. Men man måste helt enkelt släppa det, ta åt sig det positiva och gå vidare från det! Så tänker jag i varje fall.
Ha det fint!
Svar från Thordur 2013-11-02 09:53
tack Micke =) ja det är sant man borde suga åt sig det goda mer än det negativa =)
ha en fin dag
peter
Fina bilder och tankar Peter :-)
Hälsar /Claes
Svar från Thordur 2013-11-02 09:53
tack Claes =)
peter
Vädigt fina bilder!
Tänkvärd text på många sätt.
Tror att se till att behålla den egna lusten till vad man gör är A och O.
Sen hur man gör beror säkerligen på individen.
För mig känns det som att det hela tiden är en balansgång mellan
att vilja ha feedback på det man gör och sen komma ihåg feedbacken
bara är en del i alltihopa.Lika viktigt är att jag blir inspirerad av det jag gör
även om det blir dåligt :)
För den där delen av mig som ibland bestämmer vad som _är_ bra eller dåligt e liksom bara
den stora likriktaren, o han e inte så pålitlig, för jan vet inte vad fantasi är....men nog om det.
Avundsjuka är jobbigt . Lever väl lite för anonymt i fotovärlden för att ha råkat ut för den
och glad är jag för det.
Svar från Thordur 2013-11-02 09:55
tack Annelie =)
ja det finns som med det mesta en baksida också och man har väldigt enkelt att ta åt sig av den när man borde glädjas åt det goda man får höra med=)
peter
Rofyllda bilder med orden på vägen <3
Sorgligt till din följeslagare som lämnat dig kvar.
Kloka ord på vägen om att vara i nuet, stanna upp och passa sig för energitjuvarna och låta sig frodas i det som för det goda med sig.
En blogg, så bra, du skriver fantastiskt med ordens kunskap och bildernas uttryck ger du meningar till bilderna och allt får en annan innebörd!//Tina
Svar från Thordur 2013-11-12 08:44
tack för ännu en fin och varm rad Tina =)
peter(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX