Björkar

Kändes som år sedan jag fotade Björkar och på den tiden det begav sig så blev det en hel del bilder av dom. Det känns helt okej att ta några steg tillbaka och titta på sånt man gjorde förr och på nåttvis så är det befriande , då man kanske inte hade så höga krav på sig själv. Björkar är nog det vackraste träslag vi har och kan förknippa oss med. Lade upp några bilder på björkar på facebook och en kvinna som nu är bosatt  i Amerika kommenterade bilden och hennes minnen från barndomen och den fina björken som dom hade hemma på gården I Sverige.

Läste i en rapport för ett tag sedan att vårt bestånd av lövträd minskar och vi är det land i Norden som har minst nå Island och Danmark ligger ju efter , men det får en ju att fundera , en natur utan dessa träd vore ju ingen höjdare . Sitter vid köksbordet och tittar ut på en natur i förändring, det är snö utanför och från 5 grader varmt till 7 grader kallt får ju en att fundera hur det är med vårt klimat.

Några dagar hemma med feber och halsont har fått ett sug att komma ut men luftrören tycker inte om den friska luften än så man får ta det lilla lugna ett tag till. Jag önskar ibland att man kunde stanna upp och titta tillbaka på det man gör och på vägar man gått tidigare och se hur enkelt det kan vara ibland , man behöver nog ta ett stopp och kolla på det som vart och som nu hittar man små glädjeämnen som dessa björkar skänker en .

Dricker mitt kaffe och kollar på alla dessa blinkande lampor som snöröjningen har på sina maskiner , en ovanlig syn dessa dagar men kul att vintern har kommit till slut här i Dalom och Björkarnas rike.

nu är det dags att starta upp dagen och beslut om att åka till Uppsala och fika med gänget där

ha en fin dag

Peter

Inlagt 2014-01-11 09:13 | Läst 4134 ggr. | Permalink
De är fortfarande magiskt fina dina björkbilder! Krya!!
Svar från Thordur 2014-01-12 15:23
tack =) nu e man på g ;)
Dina björkar liksom dansar! Fina.
Svar från Thordur 2014-01-12 15:23
tack Annelie=)
De är så vackra Peter!
Ha det gott!
ewa
Svar från Thordur 2014-01-12 15:23
tack Ewa Lille =)
ha det fint du med
Vackra bilder på vackra björkar!! Krya på dig!! //U
Svar från Thordur 2014-01-12 15:23
tack Urban =)
Många björkar i formation är så grafiskt och fotografiskt. De gör sig bäst i mängd, tycker jag. :)
2014-05-28 13:00   Sarah Lundgren
Hej Peter!
Vilka vackra bilder!
Jag är på jakt efter en björkskog nära Uppsala för fotografering och undrar bar du tagit dessa bilder. Blir väldigt glad om du har ett tips till mig.
Med vänlig hälsning, Sarah
Svar från Thordur 2014-05-28 18:11
hej sara och tack =) dom här finns i Hedemora på vägen mot falun man kan inte missa dom
peter
2018-01-21 20:29   Daniel Seestrand
Hej. Jag gillar dina björkar. Vill ha dem på en skiva jag tänkte göra. Hör av dig via min mail. Allt gott //d(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX