En tur ut i en förändrad natur !

Ja nog har det förändrats rejält på ett par dag från 5 grader varm till 11 grader kallt idag och absolut myggfritt . Tröttmössa i morse så jag missade solen som visade sig så fint . Packade sakerna i bilen och for ut på skogen och det snöade rejält ett tag så jag funderade på att vända, men ett par dagar inomhus så det kröp rejält att få komma ut.

En decimeter nysnö i natt och det fortsätter man kan undra om det ska fyllas på rejält med snö nu, men är det vinter så är det vinter och då får man räkna med snö. På Finnmarken så var det oplogat och jag hade ingen lust att fastna ute här, så färden gick mot Grängshammar.

Nog tycker jag det ser finare ut i naturen nu än för en vecka sedan då det var vårkänslor ett tag. Solen har lyst med sin frånvaro ett tag nu så jag vart lite sur på mig själv att jag inte gav mig ut då. Grängshammar finns det alltid nått att fånga på bild, och idag fann jag dessa här.....

Tre stycken sångsvanar som knallade omkring på isen och hade någon form av uppvisning för sig själva men det var kul att kolla in deras dans. Luftrören protesterade så det gick inte att gå nära så det var tur 100-400 kanonen följde med så man kunde stå på håll och fånga deras glada dans.

Stod en stund där och kameran dansade liksom gång på gång, tittade upp och fick se en till svan på g att gå inför landning . och det är inte helt enkelt för dessa att finna plats att gå inför landning.

Den fick flaxa till gång på gång för att hitta vatten i dess färdriktning som var öppet men tillslut fann den vad den letade efter och försvann bakom kröken på ån. Är verkligen fantastiska fåglar dessa sångsvanar och uppmärksamma på fotografer som försöker smyga sig närmare för då börjar deras sång .

så i ett huj var dom nere i vattnet och jag hade bara tack för mig och fara hem igen, lite gladare än när jag lämnade hemmet och med röda kinder steg jag in hemma och fick en varm kopp kaffe i hand...

peter

 

Inlagt 2014-01-12 15:46 | Läst 3045 ggr. | Permalink
Visst var det fint att få se lite snö igen, lite sol nu så blir det alldeles utmärkt.
Härligt att du fick se svanarna, den näst sista bilden blev ju helcool !
ing-marie
Bilderna på sångsvanarna är helt underbara
Lite snö och sol är inte så dumt
Med betoning på lite snö. :-)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX