Finnmarken Dalarna

Finnmarken är en plats jag återvänder ofta till, en plats för återhämtning och ro. Finns en massa vacker natur och milsvid med orörd skog att vandra i. Denna helg som va tillbringade jag där och åkte runt på dom olika vägarna och Dan Anderssons omskrivna platser. Myrmarker och små tjärnar och åar som cirklar sig fram i skogs och myrmarkerna .Vackrast är det tidigast på dagen då solen håller på att kämpa sig upp, ofta mycket vacker lätt dimma som ligger tät på myrarna. Jag stannar ofta upp på min färd för att söka och ibland bara njuta. Kameran är förstås med och när jag finner något som är värt att fotografers så gör jag det. Att utforska nya områden är riktigt kul och platser som jag hittar besöker jag ofta fler gånger för att se hur det ser ut i olika ljus.

För mig är det utvecklande och utmanande att besöka platser där inte så många fotografer varit, det blir lite annorlunda och samtidigt rogivande att vara där man inte behöver trängas med så många människor. Jag brukar boka boende på Säfsen och stugorna där är moderna och ligger väldigt fint uppe i en backe med säfsjön liggande nedanför. Inte många fotografer här utan mest cyklister och vinter tid är det slalom som gäller.

Några dagar med ro och jag känner mig pigg i kroppen igen och med ett glatt sinne kan jag återvända hem igen, men det kommer mer resor hit bara hösten kommer och det börjar bli gult i träden och luften kyligare.

Peter 

Inlagt 2020-08-24 10:28 | Läst 820 ggr. | Permalink
Fina bilder, snyggt med den lätta dimman över området(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX