En sista tur

9 grader kallt och klar blå himmel! det enda som saknas är snön men som sagt denna vinter och höst har inte varit sig lik . vilket oxå på sätt och vis vart skönt för man har kunnat fokuserat på annat som har blivit åsido satt under sommaren. På nåttvis så känns det som tiden bara springer iväg med en fart och man liksom inte hänger med i svängarna=) Men idag så bestämnde jag mig för en tur Till Grängshammar och njuta av den sista dagen detta år=)

Långa barr där i solskenet.. är konstigt att bara solen visar sig nu så lever man upp och problem eller annat som gnager en är liksom bort blåst. Jag åker fram långsamt där bland berg och sjöar vill liksom inte missa allt som passerar min väg  bara njuta denna sista dag detta år.

Naturens egen belysning i oskärpa men ändå i färgprakt från dom små frysta kristallerna som täcker den frysta marken, Parkerar bilen och jag och ganja går ned mot ån för att kolla in, högre upp i ån så har sångsvanarna kommit och förhoppningsvis kommer dom ner mer mot ån bara det fryser på mer i sjön.

På nåttvis känns det som en befrielse att lägga detta år bakom sig och kolla framåt på det nya som kommer inom några timmar. Det känns skönt att bara gå här vid ån och bara fota det som dyker upp inte ha nån press på att det ska bli årets bild=) Jag tänker ta det lugnare med fotandet ett tag och inte som förrut vara ute varje dag utan hitta ett mer behagligare tempo=)

Min ständiga följeslagare som alltid är med och helt omöjlig att stå still, jag som trodde att förra vintern att jag var på väg att mista henne men under året som gått så har hon som ett trollslag blitt piggare och det känns ju skönt även om man kan se på hennes päls hon inte är någon ungdom längre=)

Träffade på Leif nere vid ån och det var första gången våra vägar korsades  vilket var en glad överraskning och vi fick oss en lång pratstund live denna gång och inte via skärmen=) Tack för pratstunden Leif och ser framemot fler gånger.

Tänk på våra fyrbenta vänner ikväll med fyrverkerier att dom inte uppskattar det lika mycket som vi gör...

mvh

peter

Inlagt 2011-12-31 14:24 | Läst 4710 ggr. | Permalink
Gott Nytt År till dig Peter!
Själv kom jag inte ut idag som planerat, grrr... Vilken fin följeslagare du har, jag har min lilla katt och han ogillar också allt pangande, satt i går kväll redan på helspänn.
Ssta bilden är underbar!
//Ewa
Svar från Thordur 2011-12-31 14:43
Detsamma Ewa=) ja hon e liksom min skugga hon=)))
tack för gillandet av bilden
mvh
peter
Inga björkar, men skönt ljus;)
Jag är bara tvåbent, men gillar inte heller pangandet.
Gott nytt år på dig
/Jan-Olof
Svar från Thordur 2011-12-31 14:44
hehhe nä inga björkar=) har svikit dom
önskar dig detsamma Jan-olof
mvh
peter
Gott Nytt År Peter :-)
Lugnare tempo är en bra målsättning.
Hälsar /Claes
Svar från Thordur 2011-12-31 15:27
Detsamma claes=)
jupp lugnt o fint ska det bli=)
mvh
peter
till och med en ensam liten tallplanta kan i tankarna skänka ljus och värme till sinnet.Gott Nytt ÅR Peter!
Svar från Thordur 2011-12-31 15:28
detsamma till dej Walter=)
mvh
peter
Charmig fyrbent vän ;-), är det en portugisisk vattenhund? Har själv två gamlingar men hoppas dom hänger med ett tag till, ska just avsluta mitt år med en hundbild om dagen... hur gammal är din?
Gott nytt år!
//Sirpa
Svar från Thordur 2011-12-31 16:34
hej=) jo hon fyller 12 år nästa år så hon har vart med ett tag=) hon skulle ju vart klippt som en portugisikvatten hund ska men jag lät pälsen få växa ut på henne=)
gott nytt år på dej med
mvh
peter
Gott Nytt År på dig Peter och det låter som en bra målsättning att ta det lugnt. Man kan inte göra storverk när man är uttröttad och lusten saknas.

Ha det gott
/Torbjörn
Svar från Thordur 2011-12-31 16:35
detsamma tobbe=) ja man får ta det lite lugnare och jag har märkt lusten är destå större då man åker ut sen=)
mvh
peter
Gott Nytt Peter!
Min fyrbenta är skotträdd och jag lider verkligen med henne.
Det får bli TV på hög volym i all anspråkslöshet i kväll. :)
-affe
Svar från Thordur 2011-12-31 16:36
detsamma till dej alf=)
samma här blir det och vid 12 slaget ska jag åka ut långt till skogs och höra om vargarna har nått fyrverkeri=)
mvh
peter
Känner igen det där att dra sig undan när det är nyårs smällare...min förra hund, Kim, även det en Tervueren var skotträdd. Du hittar bilder på henne om du kollar mina bilder på FB. Smilla däremot är skottfast...
Skönt höra att du tar det lite lugnare...mer lagom mao. Vi har ett gästrum....så känner du för miljöombyte så är du alltid välkommen. Landskapet här är ganska platt men det finns en hel del trots allt att kika på...havet och åarna att kika på. Ha det gott! / Stig
Svar från Thordur 2012-01-02 18:11
ja det känns lite tråkigt då kommunen sagt nej till raketer men tillåter försäljning på torget känns ju så där=)
ja kanske kommer en tur upp och hälsar på er längre framöver här=)
tack och ha det du med stig=)
mvh
peter
Gott Nytt År på Dig och God Fortsättning!
Ha det bäst och sköt om dig!
Mvh Heléne
Svar från Thordur 2012-01-02 18:11
du med Helene=)
mvh
peter(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX