I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

På väg mot hösten !

Hösten är en vacker tid med alla dessa färger som lyser upp ens väg och under en tid av glädjerus för oss som gillar hösten. Här har inte hösten kommit riktigt än men man börjar se skiftningar i träden. Jag reser en hel del mot nya platser och det är kul att utforska nya områden då man har möjlighet till det. 

Ha en fin dag 

PeterPostat 2020-09-21 09:31 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Finnmarken Dalarna

Finnmarken är en plats jag återvänder ofta till, en plats för återhämtning och ro. Finns en massa vacker natur och milsvid med orörd skog att vandra i. Denna helg som va tillbringade jag där och åkte runt på dom olika vägarna och Dan Anderssons omskrivna platser. Myrmarker och små tjärnar och åar som cirklar sig fram i skogs och myrmarkerna .Vackrast är det tidigast på dagen då solen håller på att kämpa sig upp, ofta mycket vacker lätt dimma som ligger tät på myrarna. Jag stannar ofta upp på min färd för att söka och ibland bara njuta. Kameran är förstås med och när jag finner något som är värt att fotografers så gör jag det. Att utforska nya områden är riktigt kul och platser som jag hittar besöker jag ofta fler gånger för att se hur det ser ut i olika ljus.

För mig är det utvecklande och utmanande att besöka platser där inte så många fotografer varit, det blir lite annorlunda och samtidigt rogivande att vara där man inte behöver trängas med så många människor. Jag brukar boka boende på Säfsen och stugorna där är moderna och ligger väldigt fint uppe i en backe med säfsjön liggande nedanför. Inte många fotografer här utan mest cyklister och vinter tid är det slalom som gäller.

Några dagar med ro och jag känner mig pigg i kroppen igen och med ett glatt sinne kan jag återvända hem igen, men det kommer mer resor hit bara hösten kommer och det börjar bli gult i träden och luften kyligare.

Peter Postat 2020-08-24 10:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En resa !

10 år lite drygt har jag hållit på med fotografering, när man tittar tillbaka på den resan man gjort så dyker många minnen upp. Så många människor man träffat och lärt känna på denna resa det är rent otroligt. Vart resan bär iväg framåt det har jag ingen aning om. Jag har erbjudande om utställning och föreläsning i Finland men corona dök upp och satte stopp för det,så den utställningen är flyttad till nästa år.

Många ställen har jag besökt under denna resa men dom tenderar att gå till ställen där  fotografer sällan besöker, lite svårare att hitta bilder men är utmanande och utvecklar mitt bildseende.  Trakterna hemmavid är dom ställena jag åkt många mil på och hittar ett och annat ställe värt att besöka igen.

I  juli var jag en vecka i Nyköping och åkte runt för att hitta nya ställen att återvända till. Landskapet i Södermanland är vackert och det finns mycket att fotografera. Jag hade nog högra ambitioner förr med mitt fotande men känner att det ska vara kul att fotografera och det ger mig ett lugn, ett måste då blir det nog inte kul.

Jag fick diabetes typ 2 för något år sedan och det innebar lite förändring och en del att detta bliv att dessa super tidiga sommarmorgnar inte blev så ofta som förr., ögonen vill inte riktigt vakna jämnt. Men dessa gånger jag är ute och reser i gryningen så njuter jag. många gånger stannar jag bara upp lyssnar och njuter av gryningens alla ljud.

Vägen in mot hösten har börjat och vart den går vet jag inte riktigt än, några projekt på gång som jag väntar på ska landa. Men hösten är en underbar tid vare sig med kamera eller ej. 

Ni får ha en fin dag !

PeterPostat 2020-08-15 08:23 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Fotograferandes vara och inte vara!

Som med det mesta så går livet upp och ned ,och detsamma med fotograferandet. Har vart långa avbrott då kameran fått vila och lusten har saknas. Men det får vara så och inte tvinga sig att åka ut för att fotografera. exakt så var det med att skriva bloggar skrev en massa när jag var riktigt aktiv här men orden försvann och har vart svårt att finna dom igen. Men tänkte mig att försöka skriva några bloggar framöver så vi får se hur det går.

Jag har vart ute på en del resor under detta år dock så kameran har inte rostat ihop helt och hållet. Denna bild är från Idre och Nipfjället i januari. Vi hade inge snö här i vintras så för att få se lite snö vart det till att åka till Norra Dalarna.

Skogssnäppan lät sig fotograferas en fin kväll i maj.  Mesta av fotograferandet är ju här hemma på skogen, tröttnar nog inte på dessa resor runt på skogen här, skänker mig en ro och välbehövligt stillhet.

 Sen har jag blivit Farfar så har ett nytt favorit motiv att fånga med kameran. Vera växer och växer så man har snart fullt upp med att hänga med denna lilla charmtroll. 

Sommarnätter har jag också vart ute på färder men inte lika ofta som tidigare. men dessa färder ligger en varmt om hjärtat. Så dags att summera och önska er en fin dag/kväll

PeterPostat 2020-08-13 22:54 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Sommarnätter!

Har varit lugnt på fotandet under en tid men denna sommar har jag vart ute en hel del och fotat och då dessa ljuva sommarnätter . I år har jag haft ett större område runt västerdalarna jag farit kring på och hittat en hel del nya fina ställen att besöka fler gånger. Jag gillar ju landskap men när tillfälle bjuds så klart man fotar annat också. Men vissa typer av bilder dyker ju upp på facebook åtskildiga gånger och känns lite tråkigt att visa sådana igen så man försöker att finna något nytt i det.

Räven ute på åker en tidig sommarmorgon i Nordanåker, ett kort möte men några bilder hann jag att ta innan den försvann över åkern så fort som en räv bara kan.

Råbocken stod under en tid och tittade på mig och undrade säkert vem jag var. Ett möte sen kväll hemma på skogen.

Sjön balsen Leksandskogen tidig morgon i Juni.

Sångsvanarna och deras barn på väg ut i morgonen. bilden tagen vid Kanotstadion tidig morgon i juli.

Tranorna spelade strax efter jag tog bilden upp till musik och deras sång hörs milsvida. underbart sällskap i den tidiga morgonen. Bilden tagen vid ulvsjön tidig morgon juli.

Björkar nere vid sjön. bild från myggtjärn 

Naturligtvis kan jag inte låta bli att nämna det har hänt nått annat som fyller en med glädje. man har blivit Farfar och även om man känner sig gammal när man blivit det så är det ju så underbart med barnbarn. Bilder från sommarens äventyr och naturligtvis blev det några fler bilder men det får bli en annan gång.

ha en fin kväll

PeterPostat 2019-08-05 21:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 246 Nästa